Interior design

Tendinte în design în 2017

Mai este un pic până pășim în noul an iar designeri din întreagă lume se gândesc la trendurile pentru  2017 iar în ceea ce privește designul interior viitorul arată bine. Mobilierul și decorațiunile în designul interior al caselor tind către texturi moi, materiale organice, forme simple geometrice ce împreună crează o atmosferă relaxantă, cu detalii calde, culori deschise și forme rotunjite ce compun un spațiu în care să evadezi. Prin urmare această căutare continuă de a crea un ambient relaxant prin  îmbinarea mai multor elemente va rămâne piatră de temelie și în anul ce vine.

inceputStudiopepe pentru Spotti Milano

Tendința spre mobilitate, spații mici de locuit și un stil de viață nomad duce către o schimbare semnificativă a funcționalității mobilierului și a designului caselor moderne. Și asta ne duce către trendurile anului 2017 – modularitatea mobilierului și flexibilitatea designului.

bai-1Garcia Cumini pentru Agape – Dot line collection

Băile minimaliste

În ceea ce privește mărimea și forma compozițională a unei băi, trendul merge în direcția de spațiu intim și mic. După tendința de a alege căzi cât mai mari și băi foarte spațioase, observăm o direcție minimalista în ceea ce privește combinațiile. Forma și dimensiunile vaselor de toaletă și a cazilor sunt vizibil reduse nu doar pentru a se potrivi unor spații mai mici cum ar fi băile apartamentelor dar și pentru a intensifica senzația de eleganță și intimitate. Prin urmare mai mic nu înseamnă mai puțin – nu există compromis când vine vorba de comfort, stil și funcționalitate.

bai-2

Sisteme de mobilier modular

Modularitatea este un alt trend pentru viitor, venit din necesitate și creativitate și susținut de tehnologia modernă, sistemele modulare nu oferă numai funcționalitate dar și un spirit jucăuș și ingenuozitate. Proiecte curajoase și nomade își fac loc în designul de mobilier, ce se remarcă prin eleganță.

sistem-modularNatalia Geci

Mobilier de insipirație retro

Al treilea trend ce va domina scena designului în 2017 este inspirația retro. Reintroducerea unor forme și culori specifice anilor ’60 și ’70 ce își au insiratia în muzică, modă și industria cinematografică. Vibe-ul retro se resimte nu numai în mobilier dar și în elemente de design cum ar fi soluțiile de iluminat sau texturi.

inspiratie-retroClad Easy Collection of Sollos designed by Jader Almeida

Spațialitate

Un alt trend puternic vizibil în ultimul timp și merită urmărit este modul în care designerii se joacă în a mobila spații înguste. Nu este nici o surpriză în faptul că spațiile mici reprezintă o provocare foarte mare pentru orice designer. Cum să realizezi un spațiu de locuit care este confortabil, stylish și relaxant pentru un stil de viață dinamic într-un loc de 30 mp? Și trebuie să ținem cont că tendința în Europa și Asia este de a minimiza spațiul de locuit și mai mult în anii ce vin. Acest joc între imaginație și creativitate ne oferă exemple minunate de design modern și inovație.

spatialitateDesigned by A Little Design

Ce culori și materiale vor fi în vogă în 2017? Prima alegere ar fi marmura, integrată în designul băilor, bucătăriilor sau al camerei de zi, acest material nobil se va reinventa, fiind integrat într-un design modern și minimalist asociat cu materiale contrastante precum metalul.

material-1

În ceea ce privește alte materiale, metalul colorat nu își pierde rolul important – cupru, alamă, inox. Dimpotrivă, designerii explorează noi aplicații ale materialului și este o adevaratâ plâcere sâ urmârești aceastâ evoluție.

maerial-2Bonaldo table Gap by Alain Gilles

Articol preluat  interiorzine.com

Related posts

  • Design interior Casa A: Amenajarea casei de la rosu la decoratiuni

    Suntem cu gândul la casa din nordul capitalei de un an deja. A devenit locul de inspirație ce ni s-a înfiripat în inimi. Vă invităm să beți o cafea bună și să citiți povestea unei case ce și-a regăsit personalitatea. Casa are aproximativ 380 mp suprafață desfășurată și este situată în complexul Green Lake Residence. Atunci când am văzut spațiul pentru prima oară am avut un moment de “wow”, fiind o casă foarte luminoasă, însă într-o stare destul de precară. Spațiul fusese lăsat nelocuit timp de 5 ani, încă de la construirea lui. Infiltrații de apă erau peste tot, scara era neterminată iar tâmplăria deja începea să cedeze, și noi odată cu toate aceste vești. Chiar și așa livingul deschis era fermecător, cu ferestre mari ce se deschideau spre grădină. Parterul ne-a entuziasmat instantaneu.

  • Atribute ale unui client minunat

    Scopul designerului este de a te ajuta și impreună să realizați un proiect pe care nu ai fi reușit să-l faci pe cont propriu. Este normal să nu îți placă totul la prima vedere, nu-ți face griji, de obicei la prima întâlnire testăm și noi gusturile clienților și îndrăzneală pe care o au în unele alegeri, uneori surprinzându-se pe ei de cât de mult le plac propunerile “nebune”. Chiar dacă ai îndoieli asupra unor piese, incearcă să vezi proiectul în ansamblu și să-ți acorzi timp pentru a lua în considerare și idei noi sau mai neobișnuite. Designerul își dorește să creeze un spațiu care să comunice și să reflecte personalitatea clientului, urmând bineînțeles reguli estetice și funcționale. Incearcă să rămai deschis la propuneri și să nu spui nu din prima, lasă-te surprins!

Leave a comment

Message

Name

E-mail

URL