Suntem cu gândul la casa din nordul capitalei de un an deja. A devenit locul de inspirație ce ni s-a înfiripat în inimi. Vă invităm să beți o cafea bună și să citiți povestea unei case ce și-a regăsit personalitatea. 

Casa are aproximativ 380 mp suprafață desfășurată și este situată în complexul Green Lake Residence. Atunci când am văzut spațiul pentru prima oară am avut un moment de “wow”, fiind o casă foarte luminoasă, însă într-o stare destul de precară. Spațiul fusese lăsat nelocuit timp de 5 ani, încă de la construirea lui. Infiltrații de apă erau peste tot, scara era neterminată iar tâmplăria deja începea să cedeze, și noi odată cu toate aceste vești. Chiar și așa livingul deschis era fermecător, cu ferestre mari ce se deschideau spre grădină. Parterul ne-a entuziasmat instantaneu.

Bucătărie cu elemente din cupru. Mobilier realizat de Fronte Group

Bucătărie

Inserția lavoarelor de cupru în blatul de corian ce susțin conceptul intregii bucătării.


Formată din 3 dormitoare, un birou, 4 băi, o bucătărie deschisă, spații tehnice și terase la fiecare etaj, casa avea o bază incredibilă de la care să pornim și deja puteam vizualiza interiorul.


Am adus modificări semnificative, începând însă cu eliberarea spațiului de tot ce era degradat, astfel că spațiul ajusese să aibă doar “coaja” și structura de la interior. Am început să recompartimentăm, să lațim scara, să refacem instalațiile, termoizolația precum și hidroizolația, să înlocuim toată tâmplăria, și să intrăm în criză de timp, iar pe principiul ardeleanului am zis că “nu-i stres” și n-a fost….puțin.

Biroul – o bibliotecă într-o culoare îndrăzneăță realizată împreună cu Coltul cu mobilă.


Deoarece proprietarii nu și-au dorit încălzire prin pardoseală, am recurs la alternativa sistemului de încălzire-răcire prin pereți completat de cel prin plintă. Casa a necesitat multe intervenții pe partea tehnică și fără echipa minunată de amenajări interioare în București CorpConstruct nu ne-am fi descurcat. V-am mai povestit despre ei, însă este necesar să-i menționam încă o dată și să le lăudăm adaptabilitatea și comunicarea excelentă pe care am avut-o cu ei. Ei sunt dovada că arhitecții și constructorii pot forma un “power team” grozav și pot realiza proiectele într-o sincronizare perfectă. Este ca și dansul în tandem, dar pe muzică de picamer, flex și rotopercutor.

Masa din dinning achiziționată de la Linia Furniture intregește spațiul întregului living

Zona de dinning este iluminată scenografic punând în evidență elementele de bază.

În fața șemineului în linii minimaliste au fost așezate fotoliile și măsuța tapițată “Lazy Suzy”, obiecte de mobilier deținute de client ce și-au găsit perfect locul în noua amenajare.


Proprietarii și-au dorit o casă caldă și primitoare unde cei doi copii să se simtă în largul lor și unde să-și petreacă după-amiezile cu prietenii în grădină. Finisajele sunt în tonuri de alb cu lemn de stejar și pete mari de culoare aduse din mobilier sau accesorii. La parter am pus accentul de culoare pe bucătărie, ea fiind într-o nuanță de albastru marin cu accente de cupru, cum ar fi mânerele mobilierului, lavoarele, hota și piciorul de la masă. Pentru a  păstra luminozitatea casei am ales ca mobilierul să fie minimal. Livingul este împărțit în două, zona de relaxare și locul de luat masa unde cei de la Linia Furniture au realizat o masă pentru 8 persoane cu o execuție impecabilă. În zona de relaxare ne-am dorit să creăm o atmosferă intimă de aceea am ales să integrăm șemineul negru în peretele gri. Canapeaua foarte mare de la Divanissimi completează profilul încăperii și oferă prilej copiilor să sară pe ea în voie. Recunoaștem că a fost greu să nu ne alaturăm lor cu entuziasm.

Ușa interioară dintre dormitorul matrimonial și camera de meditație, realizata cu Vertigo Design.

Dormitorul matrimonial și al său pat central. Această poziționare a permis realizarea unui dressing generos în spatele patului.

Holul etajului 1 cu un spațiu de depozitare realizat pe comandă cu cei de la Coltul de mobilă. În interiorul casei scării se afla poziționat un candelabru custom cu baloane de sticla.


La etaj, din dormitorul matrimonial printr-o ușă metalică se pătrunde în camera de meditație. În dormitor ne-am dorit să delimităm zona dressingului, printr-un perete fals, de zona de dormit. Una dintre camerele noastre preferate este baia matrimonială unde am folosit contrastul puternic alb-negru cu lemn de stejar. Pardoseala este realizată cu mare atenție la detalii într-o îmbinare perfectă de lemn cu ceramică hexagonală iar cada stand alone este pusă în valoare perfect de peretele de ardezie neagră de pe fundal. Nu, nu a fost ușor să se realizeze această pardoseală mixtă dar a meritat tot efortul.

Baie matrimonială – locul nostru preferat. O lucrare realizată perfect de CorpConstruct și Valprest, combinație între parchet și plăcile ceramice hexagonale.

Jocul de texturi al băii matrimoniale: lemn, ceramică, ardezie și sticlă.


Fiind o casă destul de mare, a fost o provocare să stabilim un echilibru între spații, lumină și culoare, să-l mobilam fără a-l aglomera și să păstrăm viziunea atât a noastră cât și a proprietarilor. Întreg mobilierul a fost realizat la comandă cu multă pricepere de cei de la Colțul cu mobilă și Fronte Group, fiind completat cu decorațiuni simple dar care par să fie acolo dintotdeauna de la minunatul Design&After.

Mobilierul în linii simple din living este completat cu elemente decorative de cupru ce se asortează cu bucătăria. Elementele de decor sunt achiziționate de la Design and After


În baia de la parter am folosit un tapet cu zebre de la Scalamandre de care proprietarii s-au îndrăgostit. Pentru baia copiilor am uitilizat culorile lor preferate, albastrul din tapetul cu papagali de la The Jaunty Cocoon, roșul lămpilor de la oglindă și dulapul portocaliu de lângă ușă. Ne-am dorit foarte mult ca dormitorul copiilor să fie un joc, să existe ceva de descoperit care să-i intrige, astfel că ușa de la baie este ascunsă în dulapul care îmbracă tot peretele.

Baia de serviciu din fundal are un îndrăzneț tapet galben cu zebre.

Baia camerei de oaspeți – o baie mică mobilată simplu și colorat cu plăcute ceramice 3D și pardoseală cu model oriental.

Baia copiilor are un tapet simpatic de la The Jaunty Cocoon cu accesorii de mobilier roșii. Pasiunea celor mici sunt mașinile de pompieri.


Când ne întreabă cineva ce ne place cel mai mult în designul casei facem toți grimase întrebătoare, ne gândim câteva secunde ca apoi să răspundem că este greu, foarte greu. Unuia îi place bucătăria cu hota de cupru Skyloop de la Pando, altuia îi place baia matrimonială sau zona șemineului și o putem ține așa ore întregi, ca în final să ne dăm seama cât ne este de dragă, ea casa.

Camera copiilor – în dulapul din cameră se află ascunsă ușa către baie, un mod foarte subtil de a o ascunde și un joc simpatic oferit celor mici.

Află aici și perspectiva celor de la CorpConstruct asupra acestui proiect. Află de la ei întâmplări din șantier.

Fotografii realizate de Andreea Iancu

Decorațiuni furnizate de Design&After

Leave a Reply